Certyfikat
Tak
Powiat Słupski / Gmina Dębnica Kaszubska
Bio zakwas z marchwi dostępny w butelce 750 mL w cenie 18 zł. Jest mętny i gęsty, w smaku podobny do soku z kiszonej kapusty. Korzystnie wpływa na włosy i paznokcie. Podobnie jak bio zakwas z buraków korzystnie wpływa na naszą mikroflorę jelitową. Zalecana dzienna ilość do spożycia to nie więcej niż pół szklanki dziennie.
Do produkcji bio zakwasów używamy warzyw z własnych upraw oraz przypraw, które posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego i soli kłodawskiej. Zakwasy powstają w wyniku naturalnie zachodzącej fermentacji. Mogą zawierać osad. Ich termin przydatności do spożycia to 4 miesiące i należy je przechowywać w warunkach chłodniczych. Nasze zakwasy to produkty niepasteryzowane.
Rodzinne gospodarstwo w Jaworach prowadzimy od 2005 roku. Od samego początku naszej działalności funkcjonujemy w systemie rolnictwa ekologicznego. Przetwórstwo przy gospodarstwie prowadzimy z założeniem, że wszystko co produkujemy robimy tylko i wyłącznie z nasion roślin lub warzyw uprawianych w gospodarstwie. Zarówno nasze surowce jak i produkty z nich wytworzone posiadają certyfikat rolnictwa ekologicznego. Nasze produkty powstają na miejscu w gospodarstwie. W roku 2021 otrzymaliśmy I miejsce w ogólnopolskim konkursie „Sposób na sukces ” w kategorii rodzinnej, organizowanym przez Centrum Doradztwa Rolniczego w Brwinowie.